Facebook: groups en events

Facebook: groups en events

Er werden onlangs enkele verbeteringen doorgevoerd bij Facebook, die de moeite waard zijn om te vermelden.

Om te beginnen werd het onderdeel “events” (gebeurtenissen) aangepast. Dit onderdeel wordt vaak door mensen gebruikt om feestjes te organiseren, om voorstellingen in clubs te promoten, enz. Maar echt handig was de interface niet. NU is dat verbeterd. In plaats van te moeten scrollen doorheen de lange lijst van toekomstige gebeurtenissen, is er nu een “Calendar View”, waarbij je alle uitnodigingen die je ontvangen hebt op een rooster ziet. Details krijg je te zien wanneer je de cursor erover beweegt of erop klikt.Er is ook een “List View”, waar je dag na dag een lijstje met verjaardagen te zien krijgt, evenementen waarop je uitgenodigd bent, en Suggested Events – evenementen waarheen jouw vrienden gaan, en die ook jou zouden kunnen interesseren. Een uitvoerige bespreking bij TechCrunch (1)

Ook bij “Groups” werden wat nieuwigheden doorgevoerd. Voortaan zal je kunnen zien hoeveel mensen een bepaalde posting bekeken hebben; beweeg je de cursor over dit getal, dan krijg je ook de namen te zien van de mensen die het gelezen hebben – een soort leesbevestiging als het ware. Deze functie is nu al actief op de Engelstalige versie van Facebook, en zou snel volgen op de Nederlandstalige versie. Deze leesbevestiging is ook aanwezig bij Messages en Chat. Ook hierover heeft TechCrunch een bespreking (2)

Een derde bericht komt van CNN Money (3), en behandelt een minder frivool onderwerp: de kans bestaat namelijk dat jij in de toekomst je gas en elektra kan betalen via Facebook, terwijl je foto’s aan het uploaden bent op de site. Facebook zou namelijk in alle stilte nieuwe diensten uitbouwen voor banken, die op sociaal vlak willen communiceren met hun gebruikers. Of dat een plan is dat zal lukken, is nog de vraag – Facebook is een “sociaal” netwerk, en de meeste mensen willen hun bank toch zeker en vast privaat houden. Het heeft dan ook weinig zin om bankieren te combineren met sociaal netwerken. Je gaat toch niet in je timeline zetten “Jan betaalde vandaag de gasrekening” of “Mieke kocht voor x euro bij Carrefour”. Tenzij natuurlijk… het om giften gaat voor liefdadigheidsinstellingen? Hoe dit allemaal moet evolueren, dat bekijken we met een aandachtig maar wantrouwig oog.
http://techcrunch.com/2012/07/11/facebook-events-calendar/
http://techcrunch.com/2012/07/11/facebook-group-read-receipts/
http://tech.fortune.cnn.com/2012/07/10/facebook-online-banking/

Please follow and like us:

Submit a Comment

Enjoy this blog? Please spread the word :)