House party – life video app

House party – life video app

Het is al een hele tijd geweten dat tieners heel andere apps kiezen dan de oudere leeftijdscategorieën. Denk aan Snapchat, dat groot geworden is door het jonge volkje. Nu is er weer zo’n nieuwe app, die aan een razendsnelle klim begonnen is bij  de leeftijdsgroep georen tussen midden 1990 en de eerste jaren van 2000.

Het gaat om Houseparty. Dat is een mobiele app waarmee je een live videogesprek kan houden. In tegenstelling tot Facetime van Apple of tot Skype, kan je tot 8 personen in één “room” hebben, en kan je verschillende “parties” tegelijkertijd houden. De beste omschrijving is nog: een chatroom, maar dan wel voor video.

Momenteel staat Houseparty als 18u meest populaire app in de App Store, en staat het op de 3e plaats bij de social networking apps. Tussen haakjes: de app werd gemaakt door het team dat ook aan de wieg stond van Meerkat, eveneens een live streaming app, die heel snel opkwam maar al even snel terug verdween toen Twitter Periscope opkocht en integreerde in het sociale netwerk.

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)