iBeacon – interssante toepassingen

iBeacon – interssante toepassingen

Slim gebruik van iBeacon

We hebben het in het verleden al gehad over iBeacon, een technologie die Apple uitgevonden heeft en die gebruik maakt van Bluetooth Low Energy (BLE). Met iBeacon exact bepaald worden waar je je bevindt. iBeacon heeft, zo menen vele waarnemers, een prachtige toekomst voor bijvoorbeeld in winkelcentra of supermarkten de gebruiker te volgen en hem op het juiste moment de juiste boodschap te sturen.

Maar er zijn nog andere toepassingen mogelijk, die niet rond reclame draaien. Zo bijvoorbeeld een zonnebril, gemaakt door het bedrijf Tzukuri. Dat heeft een kleine iBeacon ship van 3 mm in zijn zonnebril gestopt. Gevolg: wanneer jij je meer dan 16 feet (5 meter) van je zonnebril verwijdert dan zal hij een boodschap naar jou sturen, en opnieuw op 32 en op 50 feet. De app op je smartphone zal onthouden vanop welke locatie die boodschap gestuurd werd, zodat je je zonnebril gemakkelijk kan terugvinden.

Slim bedacht, en een idee dat ook toepassingen zou kunnen krijgen in de nieuwe keyfinders en vele andere gadgets die we nogal eens gemakkelijk kwijt spelen…

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)