Meer dan 15 gratis Foto Sharing Sites voor fotografen om een Portfolio aan te maken

Meer dan 15 gratis Foto Sharing Sites voor fotografen om een Portfolio aan te maken

Aangezien fotografie tot mijn grote passie behoort is het soms leuk om je werk te delen met anderen. Zelf heb ik hiervoor mijn eigen website ruve maar maak ik ook gebruik van een “sharingsite” zoals Flickr.
Hieronder is een lijstje met andere sites waar je jouw werk kan delen met de rest van we wereld.

1) DotPhoto
DotoPhoto laat je toe een persoonlijk portfolio aan te maken, je foto’s online te verkopen aan andere leden, het sharen van je foto’s gemaakt met mobiele apparaten en veel meer.

2) Picasa
Hoeft waarschijnlijk geen vorstelling meer.

3) Fotolog
Met meerdan  22 millioen leden in meer dan 200 landen is Fotolog wereldleider als sociale netwerksite.

4) MyPhotoAlbum
MyPhotoAlbum is een makkelijk te gebruiken fotosharing site waar je  gepersonaliseerde foto-albums kunt aanmaken. De mogelijkheid wordt je aangeboden om jouw afbeeldingen digitaal te laten afdrukken.

5) Fotki
Fotki is een bloeiende online gemeenschap waar de fotograaf zijn werk online kan delen. De website biedt een eenvoudige manier om uw foto’s delen, samen met de afdrukservice voor diegenen die geïnteresseerd. Met de eenvoudig te gebruiken interface, volledig geautomatiseerde Really Simple Syndication (RSS) feeds kunnen de gebruikers de foto’s te synchroniseren met hun blog en gemeenschappen. Je kunt foto’s individueel uploaden of in groep. Gebruik van een file transfer protocol client (FTP),  je foto rechtstreeks e-mailen of versturen vanaf je mobiele telefoon behoren tot de mogelijkheid.

6) Photobucket
Photobucket is een populaire website die bekend staat voor het uploaden, delen, het linken van foto’s, afbeeldingen en video’s. Je kunt zich gratis aanmelden om al je foto’s te delen via e-mail, mobiele telefoon en IM. Jouw geüploade foto’s kan je bewerken met defeature-rijke foto-editor.

7) Flickr
Flickr‘is een naam die zeker niet mag ontbreken en verdient zeker een vermelding. Waarschijnlijk de meest bekende online fotosharing site met indrukwekkende functies. Foto’s uploaden kan op verschillende manieren. Presenteren, delen en opslaan van uw foto’s via een flexibele en gebruiksvriendelijke manier. 
Zelf gebruik ik deze diensten sinds geruime tijd. Deze kan je hier vinden.

8 ) Pixa
Pixa is een sociale foto sharing website die u toelaat om je eigen beelden te uploaden en te delen. De website maakt het je gemakkelijk foto’s met je vrienden en de gemeenschap te delen door middel van haar unieke gereedschappen via comments en tags. Je kan je foto’s linken aan je sociale netweraccounts.

9) Webshots
Webshots is een fotosharing website die zowel gratis als premium lidmaatschap aanbiedt. Het is een van de grootste foto  
bibliotheken van de wereld. Deel u uw foto’s met vrienden en familie via verschillende mogelijke manieren.

10) Smugmug
Smugmug is een online foto-sharing service waarmee je je foto’s kan uploaden via verschillende opties. U kunt kiezen uit batch uploaden via Internet Explorer op de Macintosh en Windows, Windows Drag & Drop, batch uploaden via andere systemen, waaronder Netscape, Linux etc, batch uploaden voor OS 9 en OS X. De site ondersteunt ook video’s in MPEG-1 formaat. SmugMug ondersteund evneens videoclips tot maximaal 8MB.

11) ImageShack
ImageShack is een online foto-sharing website die u de keuze laat op welke manier uw beelden worden getoond. Als je geen galerie wilt tonen en enkel je afbeeldingen plaatsen om als link te gebruiken in een forum of bulletin board dan is Imageshack.

12) Tinypic
TinyPic is een foto sharing website voor het uploaden van foto’s en video’s om deze te delen met anderen. Je kan de afbeeldingen verkleinen en bewerken.

13) Go2Album
Via de Ultraslideshow Flash Gallery Maker is het gemakkelijk voor de gebruikers om  te uploaden. Dankzij de krachtige Flash SlideShow kan je heel wat verbeteren aan de foto’s. Een eigen flash slideshow en flash film maak je in enkele minuten. Deze webalbum hosting service biedt heel wat coole features zoals Photo Flash Maker en Flash Gallery Maker.

14) Jalbum
JAlbum is een gratis en werkt eenvoudig om foto’s online te delen en biedt heel wat persoonlijke aanpassingsmogelijkheden.

15) Zooomr
Deel je foto’s met de rest van de wereld via Zooomr. Simpelweg aanmelden en je kan ongelimiteerd foto’s sharen met je vrienden.

16) Major White
Major White is een gratis online portfolio site voor fotografen die hun betere werk wilen vertonen.  Je eigen website kan ook gratis.

17) Dropshot
Dropshot is een van de belangrijkste bronnen voor het delen van herinneringen online. De website is host momenteel miljoenen foto’s en video’s online. Met Dropshot, is het delen van herinneringen eenvoudig!

Het is mogelijk dat er nog een aantal in mijn lijstje ontbreken. Ken je er andere? Geef dan een seintje zodat deze kunnen toegevoegd worden.

Please follow and like us:

Submit a Comment

Enjoy this blog? Please spread the word :)